Kćeri su prvi put odvele svoju 90-godišnju majku na plažu, a onda su posvjedočile divnom čudu

0
722

Ponekad nas malene stvari podsjete na ljepotu života.

Enid Marie Weide rođena je 1927., što znači da je doživjela mnogo toga tijekom svog života.

Živjela je za vrijeme velike krize i Drugog svjetskog rata, doživjela je politička previranja i nemire u 60-ima te je imala priliku sudjelovati u modnom trendu koji se pojavio u 80-ima, a riječ je o jako visokim i bujnim frizurama.

Ujedno je dio generacije koja je gledala prijenos slijetanja na Mjesec, no bez obzira što je na Zemlji provela 90 godina, još jednu stvar nikada nije vidjela – plažu.

Enid nikada nije osjetila mokar pijesak pod golim stopalima, nikada joj valovi nisu zapljusnuli noge te nikad nije iskusila radost pravljenja dvorca od pijeska.

Sada je došlo vrijeme da se i to promijeni budući da su ju kćeri odlučile odvesti na najveće putovanje njezina života.

Neki od nas uzimaju posjete na plažu zdravo za gotovo, teško nam je povjerovati da netko nikada nije bio na plaži. Nije točno poznato zašto ova baka nikada nije otišla na plažu, ali nakon što joj je 2014. preminuo suprug, njezine su kćeri preuzele brigu za nju i za njezin dugogodišnji problem s plažom.

Enid je uskoro počela putovati između Kalifornije i New Jerseya gdje su živjele njezine kćeri Jeanne i Dorothy. Tijekom tog vremena su njezini prijatelji i obitelj smislili predivno iznenađenje. Jeanne prepričava:

„Mama je prvotno bila jako zbunjena jer je netko donio kolica, znala je da ih već imamo. Uskoro je shvatila da napokon ide na plažu, da će napokon moći dotaknuti pijesak i vidjeti valove te je bila jako uzbuđena.“

Većinom roditelji vode djecu na plažu, ali ovdje su uloge bile preokrenute. Enid nije mogla vjerovati da će napokon moći uživati u plaži i pijesku.

Budući da se Enid nije mogla kretati lako kao nekada, kretanje joj je omogućeno korištenjem posebnih kolica kojima je došla do vode kroz pijesak. Kada su joj noge po prvi put dotaknule plažu u Ensenadi, Kalifornija, Enid je počela plakati. Njezina kćer Jeanne je bila jednako emocionalna kada je rekla:

„Bilo je neopisivo divno što smo joj mogli dati taj dar, mislila sam da će biti sretna, ali nisam bila pripremljena na tako veliku reakciju zbog malenog znaka pažnje od prijatelja, obitelji i susjeda.“

Ponekad nas malene stvari podsjete na ljepotu života. Ocean je mjesto koje nas uvijek može obradovati, a izraz Enidinog lica dok joj noge dotiču vodi je zaista predivan. Pogledajte samo njezino nasmiješeno i radosno lice.

Enid uživa kao nikad prije dok stavlja noge u vodu i radosno ju pršče okolo. Pokraj nje je veseli pas koji radosno laje, a Enid ne može zauzdati smijeh dok ju kćeri vrte na kolicima kroz vodu.

Nikada niste prestari da se radujete kao dijete, a Enid je imala priliku još jednom se obradovati i ponašati kao dijete prije nego dođe vrijeme za odlazak u vječnost. Nema veće nagrade za dobro proživljen život nego prilika da provede poseban trenutak sa svojom obitelji.

Enid je toliko uživala u posjetu plaži te je odlučila da njezin pepeo bude pomiješan s pepelom njezina supruga te da ga se raširi po oceanu.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot