Holly Wagner je radila sve, kao i svaka majka, da njena djeca budu na sigurnom svaki dan. Nažalost, samo je jedna pogreška njenog trogodišnjeg sina, Cameruna, koštala života.

Njezin momak poveo je Cameruna i njegovog 11-o mjesečnog brata Connora na vožnju gradom. Činilo se da je to još jedan običan dan, sve dok se nije dogodila tragedija. Prilikom vožnje oba dječaka bila su vezana sigurnosnim pojasom, i sve se činilo uredu. Ali nisu računali na jedan detalj, koji če Camerun koštati života.

Hollyn dečko slučajno je prošao pored znaka stop, i nije na vrijeme opazio auto koji im se približavao velikom brzinom. Nakon što ih je udario, Wagnerin momak i Connor su bili ozlijeđeni, a Camerun je bio u kritičnom stanju.

auto

Nakon što je saznala za nesreću, Holly je odmah otišla do bolnice, i vidjela da se bore za život njenog starijeg sina. U tom srceparajućem trenutku, morala je odlučiti da li da Camerun ostane na aparatima sljedećih nekoliko dana, iako su mu šanse za preživljavanje bile nikakve, ili da isključe aparate i puste ga da počiva u miru.

camerun

Potpuna shrvana, majka je odlučila da je bolje da mu prije olakša patnje, i ubrzo, Camerun je umro u njenom naručju.

nesreca

Nakon toga istražitelji su izvjestili da je uzrok velikim povredama malog dječaka bila prevelika autosjedaljka, koja nije mogla da ga sačuva od povreda. Djeca mlađa od 4 godine treba da sjede u sjedaljkama koje su namjenjena za njihovu visinu i težinu, da ne bi dolazilo do sličnih situacija.

Wagner i njena porodica nikada neće zaboraviti ovaj tragični događaj, i žele da se njihova priča proširi, kako ne bi dolazilo do sličnih situacija, te kako bi preventivno djelovali na roditelje koji imaju autosjedala neprimjerena za uzrast njihove djece.