Mama ga je ostavila jer je bio ”ružan”, no pogledajte kako danas izgleda

0
13315

Robert Hoge bio je beba koju je mama ostavila jer je smatrala da je toliko „ružan“ da ga nije mogla gledati. Taj je trenutak jako utjecao na njegov život, ali ne onako kako biste pomislili.

Mama i „ružno“ dijete
Dok je njegova mama živjela u Australiji i bila trudna ultrazvuk nije bio toliko često korišten, pa nisu znali unaprijed da beba ima deformaciju na licu.

„Moja je mama prije mene imala četvero zdrave djece, bilo bi iznenađujuće da se nije šokirala nakon što joj se rodi dijete s medicinskim problemom“, objasnio je Robert.

On se rodio s velikim tumorom na sredini njegovog lica, a noge su mu bile oštećene. Nakon što je otac opisao majci kako beba izgleda, ona je odbijala pogledati. Kada je trebalo otići kući, ona ga je odlučila ostaviti.

„Voljela bih da nestane, da umre ili nešto“, napisala je u svom dnevniku.

Ove su riječi jako pogodile Roberta, to je nešto s čime se cijelog života bori.

Ali riječi su imale jako pozitivan učinak. Osjećaj je postao sastavni dio njegovog identiteta i životne priče. Bog ga je blagoslovio s nevjerojatnom mudrošću koju sada koristi kako bi nadahnuo druge.

Novi osjećaji
Majka ga je počela redovito posjećivati u bolnici ali ga nije htjela ponijeti kući. Svojoj je sestri čak rekla da je „Preružan.“ No eventualno je svladala svoje emocije koje su je sprječavale da voli bebu.

Jednog jutra je obitelj glasala trebali se mali Robert vratiti kući i živjeti s njima. Četvero je članova obitelji jednoglasno glasalo „da“. Tog je dana Robert postao dio obitelji.

Majka je koristila mali, plavi dnevnik kako bi zabilježila svoju borbu u prihvaćanju njegovog stanja. Iako je brutalna iskrenost teška za čitati, za Roberta je situacija drukčija. On je redovito tražio mamu da mu glasno čita iz dnevnika.

To mu je pomoglo da postane hrabar i mudar čovjek kakav je danas.

Nema odustajanja
Robert je prošao neke od najnaprednijih rekonstrukcija lica u Australiji. Kada je jedan novinar prišao obitelji kako bi napisao priču o događaju, savjetovao da se izostavio dio u kojem je majka odbacivala Roberta. No ona je inzistirala da i to bude dio priče jer je važno da čuju drugi koji se nalaze u sličnoj situaciji.

„Ona je rekla ‘ne, dobro je jer će se to dogoditi drugih ženama i trebaju znati da je to prirodna reakcija’“.

Sigurno ima onih koji se odmah povežu s bebom, bez obzira na deformacije i medicinske komplikacije. Ali za neke je to traumatično iskustvo. Robertova je mama htjela da takvi ljudi u njihovoj priči vide nadu, a ne sramotu. Kako bi razumjeli da treba vremena, ali je sasvim moguće nadvladati početni šok.

Nastavak na sljedećoj stranici…

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot