Rtanj je šupalj, kao i sve ostale piramide. U te prostorije ne može niko ući. Bilo ko da pokuša – stradaće, tvrdi Dragoslav Milenović.

rtnj

RTANJ – Naučnici, fizičari, ljubitelji teroija zavjere i novinari pohrlili su 21. decembra 2012. godine na Rtanj, gdje su vjerovali da će dočekati smak svijeta, ili novi ciklus prema proročanstvima Maja.

Zabilježeno je da su tokom II Svjetskog rata Nijemci na Rtnju pronašli grčkoj pastira koji nije znao kako je dospio na Rtanj, jer je nekoliko sati prije toga čuvao stado u rodnoj Grčkoj, i koji je mislio da je 1800 i neka godina, a ne sredina XX vijeka.

Prema riječima Dragoslava Milenović, upravo ta planina je bila mjesto gde je obitavao bog Ra.

“Sama kupola Rtnja je savršenstvo. Na Rtnju je obitavao bog Ra. To je kultura prije egipatske. Za boga Ra se pogrešno vjeruje da je on egipatsko božanstvo. Što je pogrešno. Bog Ra je bio bog čitavog čovječanstva. Jedni su ga zvali Ra, drugi Mars itd. On je obitavao na Rtnju. Tu je i pohranjen”, kaže za Best portal Milenović, čovjek koji živi od Rtnja i za Rtanj.

Prema njegovim tvrdnjama, u prostorije planine niko ne može da uđe.

“Rtanj je šupalj, kao i sve ostale piramide. U te prostorije ne može niko ući. Bilo ko da pokuša – stradaće. Kao i onaj ko radi nešto ružno protiv Rtnja. Od 1934. do 37. na vrhu Rtnja građena je crkva Sv. Georgija sa 12 pravoslavnih ikona, koja je kasnije srušena”, navodi Milenović.

“Na Rtnju ima tople i hladne vode. Drevni narodi su vodili vodu sa Rtnja do Sokobanje, Gamzigrada i Romulijane. I danas se mogu naći glinene cijevi kroz koje je voda sprovedena. Vremenom su se, usred tektonskih poremećaja, ti cjevovodi prekinuli, pa se sada ta voda javlja u vidu izvora. Romulijana je imala podno grijejanje od termalnih voda sa Rtnja. Sve je počelo ovde. Istina nije negde tamo, istina je ovde – na Rtnju”, zaključuje Milenović.