20-godišnji Rade Jovanović iz Beograda postao je svojevrsni heroj regije nakon što se proširila priča o njegovoj dirljivoj gesti. On je, naime, bosonogoj djevojci koja prosi u autobusu poklonio tenisice.

mladic

Rade, koji srednju školu završava izvanredno te uči kako bi jednog dana upisao frizersku akademiju o kojoj sanja, živi kao podstanar. Nema puno, ali ima ogromno srce.

Mladić je za Kurir rekao kako se osjećao tužno kad je vidjeo da je djevojka skroz bosa, dok je njemu bilo hladno iako je imao zimsku odjeću i obuću.

‘Baš mi je bilo žao. Ja sam na poslu imao stare ženske tenisice koje nisu bile potrgane i mogle su se još uvijek nositi. Dva-tri dana sam nosite te tenisice u ruksaku, da joj ih dam kad je sretnem. Ona je ušla u autobus i rekla mi ‘Zdravo, bato’ te sjela i počela pjevati. Kad je završila rekao sam da sjedne da popričamo i da joj imam nešto za dati. Bila je veoma zahvalna zbog tenisica. Pošto je mala, mislio sam da ne može samo obući tenisice, pa sam joj ih ja obuo’, ispričao je Rade.