Moje dijete nije ”medicinski otpad”, nego ljudsko biće: Hrabra majka objavila fotografije djeteta preminulog u spontanom pobačaju

0
3955

Jedna hrabra majka podijelila je fotografije svog djeteta koje je preminulo u spontanom pobačaju kako bi pokazala da je bio prava beba, a ne ‘medicinski otpad’, kako su ga nazvali liječnici.

Sharran Sutherland, koja živi u Fair Groveu u Missouriju (SAD), sa četrdeset godina je izgubila svog sina Mirana u 14. tjednu trudnoće. Ultrazvuk je pokazao da je malenome srce prestalo kucati.

U razgovoru s britanskim medijima, Sharran je ispričala da joj je liječnica rekla da ga se mogu riješiti kao medicinski otpad ili ga mogu pokopati kod kuće.

“Razbjesnilo me kada je moju bebu nazvala fetusom. Nisam mogla vjerovati da insinuira da je on samo medicinski otpad. Strašno sam bila ljuta”, rekla je Sharran.

Sharran Sutherland

Liječnici su htjeli napraviti dilataciju i kiretažu, no majka je odbila jer je to značilo da će bebu izvaditi u komadićima. Umjesto toga, odlučila je roditi prirodnim putem 23. travnja ove godine, 173 dana prije termina. Fotografije pokazuju malenog koji je bio dugačak samo 10 cm, a težak tek 26 grama. Na njima se vidi njegovo lice, ruke, noge, pa čak i potpuno oblikovani nokti.

Sharran Sutherland

“Nisam mogla vjerovati da je tako savršen. Njegove uši, jezik, desni, usne. Nisam mogla vjerovati. Gledala sam ga, držala u svom naručju i promatrala koliko je savršen. Bila sam zadivljena”, rekla je Sharran.

S obzirom da maleni Miran po zakonu nije bio klasificiran kao dijete jer nije bio stariji od 20 tjedana, Sharran i njezinom suprugu Michaelu Sutherlandu dopustili su da ga odvedu kući te da ga pokopaju kako god žele.

“Bila sam uzrujana, ali također sam osjećala da bi pogreb bio previše. Nisam znala što napraviti.”

Sa suprugom je porazgovarala o ideji da ga zakopaju u lončanicu s hortenzijama koje će cvasti svake godine i tako ih podsjećati na Mirana.

“Odlučili smo da je to sjajna ideja”, rekla je Sharran…

Nastavak na sljedećoj stranici…

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot