Moje dijete nije ”medicinski otpad”, nego ljudsko biće: Hrabra majka objavila fotografije djeteta preminulog u spontanom pobačaju

0
3948

Unatoč gubitku, Sharran kaže da je zahvalna jer je imala priliku roditi, vidjeti i držati u naručju svog Mirana prije nego li se morala oprostiti od njega. Međutim, smatra da joj nikada nije bilo dopušteno primjereno oplakati svog sina jer Miran po zakonu nikada nije bio dijete, samo fetus.

“Ovaj svijet učinio sve kako bi dehumanizirao nerođene bebe. Industrija pobačaja je imala veliku ulogu u tome, ali to ne utječe samo na žene koje su pobacile, utječe također i na žene koje su izgubile svoje bebe jer svijet njihove bebe ne vidi kao djecu. Kada žena izgubi nerođeno dijete, ne može ga oplakati kao žena koja je rodila dijete koje je preminulo nakon poroda. Kada žena izgubi dijete koje se još nije rodilo, o tome se gotovo i ne govori. Žena kroz to prolazi sama i smatram da je to zato što ostali tu bebu ne vide kao ljudsko biće, a to uistinu jest samo malo dijete”, rekla je Sharran.

Sharran Sutherland

Upravo iz tog razloga Sharran sada dijeli slike svog sina, kako bi pokazala drugim ženama koje razmišljaju o pobačaju da su njihove bebe dobro formirane u maternici. Nadalje, Sharran kaže da je jedna njezina prijateljica odustala od pobačaja nakon što je vidjela objavu.

U drugoj objavi, Sharran je upitala: “Kako netko može poricati ljudskost mog djeteta i svih ostalih tako mladih beba i ubijati ih na tako grozan način.”

Gepostet von Sharran Sutherland am Donnerstag, 31. Mai 2018

“Nadam se da će ove fotografije mog malenog potaknuti osobu koja razmišlja o pobačaju na to da se predomisli i dopusti djetetu da živi”, rekla je.

“Zato što sam podijelila njegov stvarni izgled i svoje mišljenje (o pobačaju), neki misle da sam ovo pretvorila u politiku, ali to nije bila moja namjera.”

Majka je ponovila da je njena želja pri objavljivanju Miranovih fotografija bila da osobe koje razmišljaju o pobačaju od njega odustanu.

“Kada žena pred sobom posjeduje sve informacije može donijeti najbolju odluku, a ako već ustraje u pobačaju, tada barem zna što čini.”

Sharran je također pojasnila da njezina namjera nije bila posramiti žene koje su već prošle kroz pobačaj.

Odlučila je podijeliti svoju priču 12. listopada, na datum kada se maleni Miran trebao roditi. Od tada se njezina objava proširila društvenim mrežama i više od 36 000 ljudi je lajkalo i komentiralo objavu.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot