Napušteno ždrebe našlo “majku” u plišanom medi (VIDEO)

0
139

Nedjelju dana staro ždrebe dartmorskog brdskog ponija nazvano Briz (“Povjetarac”) pronađeno je samo nekoliko sati nakon rođenja, kako luta napušteno po Nacionalnom parku Dartmor (Velika Britanija) u potrazi za majkom. Ljudi koji su ga spasili nisu uspjeli da je pronađu, a pošto je takvom mladunčetu uvijek potrebna toplina i nježnost, nabavili su mu velikog plišanog medu, uz kog u hladnim noćima može da se priljubi.

zdrebe-majku-medi

Maleno ždrebe je pronađeno napušteno u blizini krda konja, gde je najprije pokušavalo da sisa druge kobile koje ga nisu prihvatale, da bi se najzad srušilo od iscrpljenosti, u stanju kliničkog šoka i dehidracije. Spasioci su ga tako i pronašli.

Uprkos svim nastojanjima, kobila koja ga je oždrebila nije mogla da bude pronađena, pa je ždrebence smješteno u Utočište za kobile i ždrebad u Devonu, gdje je dobilo i ogromnog plišanog medu, koji mu neprestano pravi društvo u boksu.

Mada igračka ne može da zamijeni majku, Briz u njemu ipak nalazi izvjesnu utjehu, brzo jača i oporavlja se, i rado spava priljubljen uz medino meko krzno.

 

Izvor: blic.rs