NE ČINITE TO: Ovih 11 stvari neuspješni ljudi rade čak i vikendom

0
2743

Svi rade za vikend, ali način na koji provodite svoja dva slobodna dana može reći nešto o tome koliko ste uspješni, piše Business Insider.

Glavna stvar koja u vezi vikenda razlikuje uspješne ljude od onih neuspješnih je isplaniranost. Da li pažljivo pripremate kako ćete provesti svoje slobodno vrijeme?

Oni nemaju nikakav plan

1417397216-Plan.jpg-original

Ne mora svaka minuta svakog sata vašeg vikenda biti unaprijed isplanirana, ali dobro je imati neku općenitu ideju o tome što biste htjeli obaviti, čak i ako samo radite raspored za odmaranje.

To će vam omogućiti da zašitite svoje vrijeme, ili pak da u raspored stavite neke zabavne događaje.

Ne ostavljaju vrijeme za voljene

thinkstockphotos-178280550

Može biti teško odvojiti nešto vremena za osobe do kojih vam je stalo tijekom ludog radnog tjedna prepunog raznih gužvi. Nadoknadite to vikendom.

Dopuštaju tehnologiji da ih kontrolira

P13_00157

Spremite svoj mobitel. Isključite email s posla – i dajte do znanja vašim suradnicima da im nećete odgovarati. Ne postanite ovisni o tehnologiji.

Ne uživaju

opustanje-1

Bez obzira odmarate li se sami ili idete van s prijateljima, pobrinite se da tijekom slobodnog vremena radite nešto što vas veseli.

Cijelo vrijeme spavaju

spavanje

Možda ste u petak previše popili pa se oporavljate. Možda ste samo jako umorni. U svakome slučaju, ovo bi stvarno moglo poremetiti vaš ciklus spavanja, i vjerojatno biste to trebali nekako popraviti.

Gomilaju troškove

troskovi-1

Cijeli tjedan brojite svaku kunu, a zatim sve to uludo potrošite tijekom vikenda.

S vremena na vrijeme definitivno bi trebali sami sebe ničim počastiti, no ako za vrijeme vikenda pretjerano trošite na gluposti koje vam ne trebaju, onda biste možda trebali razmisliti o nekim jeftinijim opcijama, poput besplatnih javnih događaja.

Ne razmišljaju o sebi

ne-razmišljaju-o-sebi-1

Tijekom radnog tjedna prepunog posla i raznih obaveza može biti teško odvojiti nešto vremena samo da prorazmislite o vlastitom životu i ciljevima. Važno je s vremena na vrijeme provjeriti kako vam ide.

Ne mogu prestati razmišljati o poslu

razmisljanje-posao-1

U petak je sjajna ideja postaviti raspored za slijedeći ponedeljak. Biti dobro pripremljen je sjajno, ali biti radoholičar baš i ne. Malo se isključite i opustite u subotu i nedelju.

Ljenčare i onda žale zbog toga

ljenčariti-1

Jedan od sjajnih načina za odmoriti se tijekom vikenda je samo se opustiti i ništa ne raditi. Ali ako vam zbog imitiranja ljenjivca bude dosadno, ili kasnije žao, ili pak zbog toga zapostavite nužne kućanske poslove i zadatke, onda bi možda trebali porazmisliti o tome kako provodite vikend.

Ne opuštaju se

thinkstockphotos-200285583-001

Druga su pak krajnost oni koji prenatrpaju svoj raspored za vikend.

Kako bi bili produktivni, a time i uspješni, važno je koristiti vikend kako bi ponovo napunili svoje baterije. Ako vaši vikendi ne uključuju nimalo odmora, onda se nikada nećete osjećati odmorno i svježe, što može biti pogubno po vaš uspjeh.

Ne pripremaju se za nadolazeći tjedan

ne-planiraju-1

Nedelja navečar savršeno je vrijeme za pripremu za slijedeći tjedan. Možete napraviti popis stvari koje morate napraviti, ažurirati svoj kalendar, ili samo razmisliti o stvarima koje bi željeli postići u nadolazećim danima. Neuspješni ne rade ništa od toga.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnet.hr