NEOČEKIVANI ODGOVOR: Majci je nepoznata žena održala lekciju jer nosi dijete, ali ovome se nije nadala

0
4917

Kelly Dirkes, majka nekoliko djece s posebnim potrebama, primijetila je kako je ljudi u trgovini gledaju jer svoje dijete nosi umjesto da ju je stavila u kolica. Prišla joj je nepoznata žena.

Upozorila je Kelly kako će razmaziti dijete jer je nosi umjesto da je gura u kolicima, piše Little Things.

Evo što je Kelly odgovorila na svom Facebook profilu:

“Draga ženo iz trgovine,

čula sam već i prije kako ću na taj način razmaziti dijete. Uvjereni ste kako malena zbog toga nikada neće postati neovisna i samostalna. Nasmijala sam se na to, poljubila malenu i nastavila kupovinu.
beba-majka-pismo-1Kada biste samo znali ono što ja znam. Kada biste samo znali kako je prvih 10 mjeseci svog života u krevetiću provela posve sama, a jedina utjeha joj je bila sisanje prstića. Kada biste samo znali kako joj je lice izgledalo u trenutku kada ju je njezin skrbnik iz sirotišta predao meni i kada sam je prvi put ‘nunala’ u naručju. Nitko je nikada do tada nije držao na taj način, a ona nije znala zašto je to tako.

Kada biste samo znali da ona nikada u krevetiću nije plakala nakon što bi se probudila jer nikada prije nitko nije odgovorio na taj njezin ‘poziv’.

Kada biste samo znali da je anksioznost bila standardni dio njezinog dana, uz lupanje glavom o ogradu krevetića dok se sama ljuljala tražeći za sebe malo ugode.
beba-majka-pismo-2Kad biste samo znali koliko je beba u nosiljci neovisna i koliko smo vremena proveli pokušavajući nadjačati dio njezinog mozga koji vrišti ‘trauma’ i ‘nije sigurno “.

Kada biste samo znali ono što ja znam. Ona sada pusti glas kada je spuštam, a ne kada je podižem. Ujutro kada se probudi ‘pjeva’ iz svog krevetića jer sada zna da će netko reagirati te doći i promijeniti joj pelene.

Kada biste samo znali da ona sada zaspe u naručju mame ili tate umjesto da se sama uspavljuje. Razmaziti ovu bebu je najvažniji posao koji sam ikada imala, ali i privilegija. Nosit ću je dugo odnosno toliko dugo koliko mi to ona bude dopuštala jer sada zna da je to mjesto gdje osjeća sigurnost. Tu joj mjesto i ona je to zavoljela.”

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnet.hr