Mladenci Nikola i Ljiljana Marković iz Kragujevca svadbu su posvetili ugroženima od poplava. Na dan venčanja pokazali su svoju humanost. U za njih najsrećnijem danu nisu zaboravili na sunarodnike ugrožene od poplave, pa su odlučili da pomognu donirajući vodu i hranu od novca koji su dobili kao poklon na svadbi.

svadba-donirali-novacPrvo su, pred matičarem rekli “da” i odmah se obratili gostima i pozvali ih da se pridruže humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći ugroženim sunarodnicima. Svatovima se preko mikrofona obratio mladoženja Nikola Marković

– Hvala što ovaj trenutak delite sa nama, ali mi ne možemo da ne mislimo na naše sunarodnike u krajevima koje je zadesila poplava, i sve vas pozivam da se uključite u akciju pomoći ugroženima, da javite vašim prijateljima i rođacima, sa molbom da se i oni uključe i pomognu – kazao je mladoženja svojim svatovima.

Na svadbi je bilo preko 300 zvanica, gotovo da niko od njih nije bio ravnodušan. Mladenci Nikola i Ljiljana Marković su od novca koji su na poklon dobili od svatova kupili hranu i vodu i preko kragujevačkog Crvenog krsta poslali ugroženima.