Ovo bi trebalo da budu mesta užasa i strave, ali su ona NAJLEPŠA GROBLJA NA SVETU (FOTO)

0
962

Mnogi dolaze da izraze poštovanje slavnima koji su ovde pronašli večni mir

Groblja su obično tužna mesta, često jeziva i strašna, ali kada vidite kako izgledaju ova, nema druge nego da im se divite kao čudesnim izumima.

Ovo su najlepša groblja na svetu:

VAVERLI, Sidnej

vreli-sidnej

Groblje je napravljeno 1877. godine, ukrašeno je spomenicima viktorijanskog stila. Smešteno na samoj obali, tako da s njega gledate plava prostranstva, a na njemu počivaju mnogi poznati Austalijanci poput Henrija Lavsona i književnice Doroteje Mekelar. Davne 1979. godine čuveni Mel Gibson je ovde snimio film “Tim”.

PER LAŠEZ, Pariz

Pere-Lachaise-Gede

Ovo je najveće groblje u Parizu i najposećenije na svetu. To nije čudno, jer mnogi dolaze da izraze poštovanje slavnima koji su ovde pronašli večni mir. Džim Morison, Marsel Prust, Edit Pjaf, Oskar Vajld, samo su neki od poznatih “stanovnika” ovog groblja. Ono je ukrašeno mauzolejima i spomenicima, te ako imate vremena, obiđite Pere Lašez, kao što to čini dva miliona ljudi godišnje

HAJGEJT, London

Highgate-Cemetery-flickr-scotbot-Highgate-Cemetery

Karakteristična engleska priroda i gotički stil grobova se sjajno slažu. Među 170 hiljada pokojnika ovde leži i poznati Karl Marks. Groblje možete posetiti s vodičem, a mlađima od sedam godina ulaz nije dopušten.

PANTEON ANTIKO, Oaksaka (Meksiko)

Panteon-Antiguo-flickr-Panteon-de-Tecomitl

Ovo groblje izgrađeno je u 16. veku. Izgradili su ga španski misionari i veoma je interesantno za Noć veštica, kada posetioci ukrašavaju grobove mirišljavim svećama, raznobojnim cvećem i hranom, a mnogi piju za dušu pokojnika ili jedu njegovu najdražu hranu. Sve to odvija se uz pratnju marijačija.

FORT ROSEKRANS, San Dijego

Fort-rosecrans-cemetery

NEPTUN, Florida

kornjaca.jpg

Ovo je jedino podvodno groblje na svetu. Pepeo pokojnika stavlja se u teške čelične posude, a zatim se spušta u izgubljeni grad koji se nalazi 15-ak metara ispod površine mora. Možete da ga posetite besplatno uz brod i ronilačku opremu.

Loading...

Komentari na članak: