Tigrici nisu davali hranu, otpadalo joj je krzno i krvarila koža, a onda su je izbavili iz cirkusa i dogodilo se ČUDO (FOTO) (VIDEO)

0
8013

– Imala je devet meseci, a bila je teška samo 15 kilograma, što je težina prosečnog tromesečnog mladunčeta – reklla je osnivač i vlasnik azila za divlje životinje u Teksasu

Aša je bila neuhranjena cirkuska atrakcija, koža joj je bila u užasnom stanju i nalazila se i kavezu sa odraslim tigrom koji je maltretirao. Ipak, ova priča ima srećan kraj jer je sudbina htela da osnivač azila za divlje životinje Viki Kejhi saznala za tužnu sudbinu mlade tigrice.

Američke vlasti su izbavile Ašu iz cirkusa gde su uslovi za život bili ispod svakog minimuma, ali kada je Viki došla da vidi spasenu tigricu, odmah je shvatila da je divljoj životinji hitno potrebna pomoć.

– Imala je devet meseci, a bila je teška samo 15 kilograma, što je težina prosečnog tromesečnog mladunčeta. Bilo mi je neverovatno da tigrica od devet meseci bude tako sitna – kaže Viki, koja je osnivač i vlasnik azila za divlje životinje u Teksasu.

tigrica

Otkrila je da Aša ima teško oboljenje kože. Viki je dijagnostikovala da tigrica boluje od kožnih lišajeva, koji su učinili da Aši otpada krzno, a na mnogim mestima ispucala koža je kvarila. Takođe, mlada tigrica je imala rane od ujeda, jer je do tada delila kavez sa duplo krupnijim mužjakom.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORwww.telegraf.rs