Zbog svoje crne duge kosice, ovog su dječaka njegovi roditelji iz šale nazvali Mowgli (Knjiga o džungli).

Kada je imao samo 20 tjedana te je bio u maternici, liječnici su na sonogramu primijetili njegovu dugu kosu, tada je bila duga oko 1 centimetar.

No roditelji Sara Morris i Joshua Jones bili su iznenađeni kada je dječak rođen s predivnom dugom crnom kosom. Zbog njegove lijepe kose on je iskusio prvo šišanje kada je imao samo 8 tjedana.

Oscarovi roditelji su otkrili da ih ljudi često zaustavljaju na ulici kako bi se divili kosi njihova sina.

„Zaista nismo mogli vjerovati koliko je kose imao kada je rođen. To nije nešto što se često viđa. Njegova je kosa bila vrlo gusta i crna. Joshua i ja imamo smeđu kosu iako po tome naš sin više liči svome ocu”, rekla je Sara.

„Oscar je svjestan svoje kose. Kada ga polegnemo, on stavi ruke iznad sebe i igra se sa svojom kosom. No počet će plakati kada se slučajno počupa jer mu se ruke zapetljaju u njoj. Dok sam bila trudna imala sam jako velike žgaravice i mučnine tako da sam jako često išla na preglede te smo vrlo rano otkrili koliko mu je kosa narasla. Znali smo da će imati kosu kada se rodi, ali ovo nismo očekivali. Na prvi pogled smo rekli da izgleda kao Mowgli”, rekla je uzbuđena majka.

Oscar je rođen 10.6, a sada već ima 12 centimetara kose. On je zaista jedna predivna beba s vrlo posebnim nadimkom.