Šta biste uradili da naiđete na bolesnu, povrijeđenu ili na neki drugi način bespomoćnu životinju? Svi mi želimo vjerovati da bismo učinili ono što nam savjest nalaže, ali nekada se jednostavno plašimo za vlastitu sigurnost.

No, neki ljudi ipak ne mare za to i priskoče u pomoć bez oklijevanja. Sharon Bertozzi iz Kalifornije spada u tu kategoriju.

Kada je vidjela sklupčanog, povrijeđenog i preplašenog psa ispred svojih, istog trena je priskočila u pomoć. No, desilo se nešto što ju je prilično iznenadilo.

Sharon je ovu životinjicu pronašla na trijemu, sklupčanu iza keramičke vaze. Na prvu je pomislila da je to baš bolestan pas.

pas-1

Ona je odmah pozvala službu za spašavanje životinja. Kada su stigli, imali su što i vidjeti. Pas kojeg je Sharon pronašla, uopšte nije bio pas!

pas-2

Nazvali su je Princeza. I Princeza je bila, ni manje, ni više nego – kojot! Patila je od šuge i zbog toga je izgledala tako slabašno i bolesno. Cindy iz službe za spašavanje kaže da je mala Princeza imala tako dobroćudne oči i da je pogledom molila za pomoć.

pas-3

Princezu su odveli u utočište za divlje životinje. Bila je bolesna i slabašna, no uz trud svih zaposlenih se ubrzo oporavila.

pas-4

Sad kad je imala tople kupke i dosta vode i hrane na raspolaganju, oporavak je tekao dobro. A uz to je imala mogućnost za interakciju s drugim kojotima.

pas-5

Čak se i sprijateljila sa 2 kojota s kojim je bila smještena.

pas-6

Princeza i njeni drugari su se oporavili i ubrzo su se mogli vratiti u svoje prirodno stanište. Divljinu.

pas-7

Podijelite ovu prekrasnu priču sa svim ljubiteljima životinja.

Loading...

Komentari na članak: