SAVRŠENO MJESTO: Najosamljenija kuća na Planetu!

0
265

Postoji predivan arhipelag koji se nalazi na južnoj obali Islanda, a naziva se Vestmannaeyjar. U njemu se nalazi majušan otok Ellidaey, a na tom otoku nalazi se jedna misteriozna kuća, za koju se ne zna kako je nastala i čija je. Ovo je priča o njoj…

najosamljenija-kuca-na-planetu-2

Otkad su se prvi puta pojavile fotografije ove kuće i otoka na internetu, stvorile su se i mnoge spekulacije – što je i otkuda pobogu na toe mjestu! No nitko do sad nije dao pravo rješenje o njoj.

Ovaj otok bio je naseljen prije 300 godina i na njemu je živjelo pet osoba koje su se bavile ribolovom, lovom i uzgojem stoke. No krajem 1930. godine odselili su se i posljednji stanovnici. Sada neki govore kako je ovaj otok dan na korištenje pjevačici Bjork, dok drugi vjeruju da je u vlasništvu ekscentričnog milijunaša. No nijedno od toga nije točno.

Naime, misteriozna kuća je u vlasništvu lokalnog lovačkog društva koje ga koristi kao sklonište, i kao – saunu. E sad, sauna u lovačkom društvu, i lovačka kućica na ovakvom otočiću!? Da, i mi smo pomislili na to, ali ipak se ovdje radi o skandinavskoj zemlji, a tko je jednom doživio Runtur, pojeo Hakarla i popio Brenivin, zna da tamo nisu svi čisti. Ali da je prekrasno – jest..

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: dnevnik.hr