Nije me briga ako dobijem negativne komentare. Puno njih je komentarisalo da su doživjeli isto, ali je strah da prijavi silovanje. Svima poručujem: budite jaki i hrabri! Silovatelje prijavite policiji, poručila četrnaestogodišnja Lovis Nistrand iz Švedske

Četrnaestogodišnja Lovis Nistrand iz Švedske objavila je preko društvene mreže Facebook potresnu ispovest o tome kako je bila silovana.

– Imam 14 godina. Samo 14 godina i četiri mjeseca. Dogodilo mi se nešto grozno, nešto što ću pamtiti cijeli život” – ovim riječima počinje ispovest jedne hrabre tinejdžerke koja je u trominutnom videu ispričala kroz papire koje prikazuje pred kamerom.

– Dogodilo mi se nešto užasno. Ispričaću sve jer mnogi pitaju šta se desilo. Nije me briga ako dobijem negativne komentare. Puno njih je komentarisalo da su doživjeli isto, ali je strah da prijavi silovanje. Svima poručujem: budite jaki i hrabri! Silovatelje prijavite policiji – istakla je ova djevojka.

Ovim putem, Lovisa je pokušala da natjera ostale žrtve nasilja da sliede njen primjer. Naime, ona sama je odmah nakon silovanja koje se dogodilo u avgustu pozvala policiju i prijavila napasnika. Njen klip je, samo dan nakon što ga je objavila, pogledalo preko 26 hiljada ljudi, a više od 600 je komentarisalo njenu priču.

Izvor: Magazin.ba / bh-index