Kada je upoznala Johna, Annie je bila srednješkolka. Bilo je to u vrijeme kada se svijet još oporavljao od posljedica Velike depresije. Odmah se zaljubila, a niti John nije mogao drugačije. Bilo je to prije 8 desetljeća. Sada, u dubokoj starosti, ovaj par savjetuje druge preko Twittera, kako imati supješan brak.

John Betar imao je 20, a Annie samo 17 godina, kada su odlučili pobjeći zajedno. John je u Ameriku došao iz Sirije, kao izbjeglica odlučan da tu započne novi život. Ispalo je kako će ga provesti u sretnom braku s Annie.

Par danas ima 14-toro unučadi i 16-toro praunučadi. Doživjeli su duboku starost, ali ih godine nisu spriječile da i dalje aktivno sudjeluju u svemu što se oko njih događa. Uz pomoć unučadi, savladali su čuda tehnologije, pa sada dijele savjete na Twitteru.

Kako je iza njih 83 godine braka, često ih pitaju u čemu je tajna. “Imali smo sreće što smo se našli. Jako puno sreće. Najljepši dio naših dugih života je to što smo ga proveli zajedno”, glasi jedan od odgovora na pitanje koje im je moguće postaviti preko profila.
par-100-god-2John je u SAD došao kada je imao samo 10 godina. I tada su bježali od rata, ali onog Prvog svjetskog. Prvi je na američko tlo stupio njegov otac, 1921-ve, a tada je poslao po njega i njegove braću i sestre. Majka to putovanje nije doživjela.

“Šaljem novac za pomoć izbjeglicama iz Sirije. Vjerujem kako vrata zapada trebaju biti otvorena za njih. Bila su otvorena za mene”, rekao je John.
par-100-god-3Od svih savjeta koje mogu dati mladim bračnim parovima, John i Annie izdvojili su jedan, koji smatraju ključnim:

“Živite dan za danom, u skladu sa svojim mogućnostima. Budite zadovoljni s onim što imate. Ne trošite više no što imate. Uzajamno se poštujte”

Upitani što se najviše promijenilo u svijetu, par je odgovorio: “Mobiteli. Vi ste svi o njima ovisni”

Pa ipak, kada su pitali Johna kako bi danas zavodio Annie, mudri je starac odgovorio: “Proguglao bih ju, pronašao njezin broj mobitela i nazvao”