Tinejdžerka se ubila jer nije imala dovoljno lajkova na Facebooku

0
782

Chloe Davison (19), koja je željela biti njegovateljica, pronađena je mrtva 20. prosinca u obiteljskom domu u gradu Durham u Sjevernoj Karolini (SAD).

Njena sestra Jade (20) koja se nedavno vjenčala i postala majka, rekla je da se sestra borila sa socijalnom anksioznošću te da su društvene mreže “igrale veliku ulogu u njenoj smrti”, piše The Sun.

– Apsolutno sam shrvana. Nemam riječi kojima bih opisala ovu bol. Prije samo devet tjedana dobila sam dijete koje je Chloe voljela. Chloe je bila moja najbolja prijateljica i ne znam što ću bez nje – kaže Jade, odavši počast svojoj sestri.

Ona je naglasila kako je Chloe konstantno na društvenim mrežama tražila potvrdu da je vrijedna.

RIP my baby girl my world is completely shattered Chloe Davison I loved you more than life sweet dreams beautiful !!!!!!

Gepostet von Clair-lisa Reynolds am Samstag, 21. Dezember 2019

– Chloe je bila tip osobe koja bi, ukoliko bi objavila fotografiju na Facebooku, zamolila cijelu obitelj da lajkaju tu fotografiju ili bi me prije objavljivanja pitala koja je slika najbolja – rekla je Jade.

Prema njenim riječima, Chloe je mislila da nije dovoljno dobra ako ne dobiva lajkove i komentare na društvenim mrežama, te se “kada ne bi dobila dovoljno lajkova, nije osjećala prihvaćeno”.

Chloeina majka krivi društvene mreže “za mnogo toga što se dogodilo”.

– Utjecaj koji društvene mreže imaju, naročito na mlade, može biti poražavajuć. One su preuzele kontrolu nad Chloeinim životom, nebitno je li u pitanju Snapchat ili Facebooku. Imala je socijalnu anksioznost, te nije radila. Društvene mreže bile su njen način da pregura dan. Nije mnogo izlazila iz kuće – priča majka.

Majka ove tragično preminule djevojke ističe da mladima treba pomoć i edukacija na društvenim mrežama.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot