ZARADIO MILIONE: Nevjerovatan slikarski genije sa samo 10 godina (VIDEO)

0
332

genije-10-godina

Mali Britanac Kieron Vilijamson ima samo 10 godina, a već stvara skupa, nevjerovatna umjetnička djela za koje su zainteresovani aukcionari širom svijeta!

Umjetnički genije već je od prodaje slika zaradio 2 miliona eura, odnosno milion i po funti. Desetine njegovih najnovijih radova procijenjeno je na oko 117.000 eura.

Na posljednjoj aukciji zaradio je 281.314 funti za 23 slike koje su rasprodate u roku od samo 20 minuta, aukcionarima koji su se javljali mejlovima i telefonom.

Najjeftinija je bila mala slika rađena vodenim bojama koja prikazuje sniježni dan blizu njegovog rodnog grada u okrugu Noflok, Engleska. Početna cijena bila je 2.848 eura, a djelo je prodato za 34.873 eura.

„Njegov motiv nije novac, on samo želi da naslika radove koji će se dopasti ljudima“, naglasio je njegov ponosni otac.

Kieron, kojeg zovu i mali Mone, počeo je da slika pejzaže sa pet godina. Prvih 19 slika prodao je 2009. godine i zaradio 14.000 funti.

„Kieronove slike su predivne i nevjerovatne. Kritičari imaju samo riječi hvale. Niko ne može da povjeruje da ovaj umjetnik ima samo deset godina“, istakao je Edrijen Hil iz galerije „Holt” u kojoj je dječak održao posljednju izložbu.

Dječakov otac ističe da sa njim nemaju nikakav problem i da je njegova samomotivacija visoka.

Kieronova majka je napisala knjigu o svom sinu, izuzetnu priču o dječaku slikaru sa nazivom “Kieron dolazi na scenu”.

Na izložbi njegovih slika iz 2010. godine dječakovi obožavaoci su satima kampovali ispred ulaza kako bi bili sigurni da neće propustiti važne detalje.

Na izložbi iz 2011. godine svi dječakovi eksponati su prodati za samo nevjerovatnih 10 minuta.

Pogledajte njegove slike, očito je da se rodio genije kakvog nije bilo u posljednjih 50 godina.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: vestinet.rs