PROVJERITE SAMI: Mjesec rođenja otkriva od kojih bolesti možete oboljeti tokom života

0
6088

Januar

Osobe rođene u prvom mjesecu, u prosjeku pate više od visokog krvnog pritiska, raka pluća i srčanih bolesti. Takođe, kod njih se dvaput više javljaju dijabetes tipa 2 i gojaznost u odnosu na ostale ljude. Nekoliko studija je pokazalo da osobe rođene u januaru i decembru imaju veću sklonost ka oboljevanju od depresije i šizoferenije. U najmračnijem zimskom mjesecu, nedostatak vitamina d dovodi do osjećaja usamljenosti i beznadežnosti. Uprkos svemu ovome, ove osobe imaju dug životni vijek.

Februar

Mnoge osobe rođene u februaru pate od oslabljenog imunog sistema. To dovodi do razvoja alergije na polen, kao i drugih alergijskih oboljenja. Takođe, često oboljevaju i od raka pluća i prostate, kao i vaskularne kalcifikacije. Sa druge strane, ljude rođene u februaru rijetko ujedaju insekti.

Mart

Ljudi rođeni u martu često pate od angine pektoris. Među ženama su česti ekstremi, pa su ili pretjerano gojazne ili anoreksične. Slaba tačka osoba rođenih u ovom mjesecu, jeste njihovo srce. Često oboljevaju od ventrikularne fibrilacije, poremećaja srčanih zalistaka i otkazivanja srca. Nisu rijetke ni ventrikularna fibrilacija i rak prostate. Kao i osobe rođene u februaru, i osobe rođene u martu pate od polenske alergije.

Ostale mjesece provjerite na sljedećoj stranici …

IZVORwww.fokuzz.com