Mononukleoza – Simptomi, Uzroci, Posljedice & Liječenje

Mononukleoza - Simptomi, Uzroci, Posljedice i Lijecenje
Mononukleoza - Simptomi, Uzroci, Posljedice i Lijecenje

Najvjerojatnije ćete dobiti mononukleozu sa svim znakovima i simptomima ako ste tinejdžer ili mlada odrasla osoba. Mala djeca obično imaju malo simptoma, a infekcija često prolazi nedijagnosticirana.

Ako imate mononukleozu, važno je biti oprezan zbog određenih komplikacija, poput povećane slezene. Odmor i dovoljno tekućine ključni su za oporavak.

Opširnije

French nokti – Trendovi, Ideje & Slike ( 2023 )

French Nokti

Tradicionalna french manikira, karakteristična po bijelom laku na vrhu nokta, predstavlja bezvremenski i elegantan izgled. French nokti odišu sofisticiranošću i mogu se nositi u različitim situacijama, od opuštenih do poslovnih prilika. Međutim, postoje i mnoge moderne varijacije s jarkim, smelim vrhovima. Zanimljiva upotreba boja, razmaka, akcenta i dizajna nadahnut će vas da budete vrlo kreativni. … Opširnije

Nokti – Ultimativni vodič za 2023

Nokti

Nokti su važan dio izgleda svake osobe, a njihova njega i održavanje predstavljaju neophodan aspekt lične higijene. U ovom članku, razgovaraćemo o vrstama noktiju, njihovoj njezi i održavanju, dizajnu, trenutnim trendovima, kao i problemima i rješenjima vezanim za nokte.

Opširnije

ZDRAVLJE: Magnezijum štiti srce, mišiće, žučnu kesu

Magnezijum Stiti srce misice snizava nivo masti krvi

Magnezijum među mineralima ima specifično mjesto za normalno funkcionisanje ljudskog organizma. On reguliše proizvodnju energije u ćelijama, metabolizam i rad više od 300 različitih enzima. Istovremeno, štiti srce i krvne sudove, snižava nivo masti u krvi i sprečava sljepljivanje crvenih krvnih zrnaca, odnosno stvaranje ugrušaka.

Opširnije